Jobben min

Du er kanskje nysgjerrig på hva jeg jobber med, altså hva jeg gjør for de pengene jeg shopper med. Jeg jobber innenfor salg. I starten synes jeg at det var veldig vanskelig, jeg likte ikke å være så pågående. Dessuten var jeg litt redd for at jeg ikke ville tjene nok, siden lønnen min er delvis fast og delvis provisjonsbasert. Men på jobben fikk jeg kjempegod opplæring! De tok seg god tid til å lære meg og alle de andre som var nye, om produktene, og om hvordan vi kunne selge mer. Etterhvert ble jeg en racer på salg, og nå er det få salgstriks jeg ikke kan!

Fordeler og ulemper med å jobbe med salg

Det jeg setter aller størst pris på er at jeg kan jobbe veldig selvstendig. Hvor mye jeg tjener, er mye opp til meg selv. Jeg er også stadig i utvikling og lærer nye ting, fordi jobben min stadig sender meg og de andre selgerne i firmaet på ulike kurs. Vi tildeles relativt gode bonuser i tillegg til den vanlige lønna når vi har prestert godt over tid. Sist, men ikke minst, kan og bør jeg kle meg lekkert på jobb. For meg er dette en pluss, da har jeg en unnskyldning for å bruke ekstra tid på klær og sminke. Ulempene er disse argumentene på vranga, så å si. Dersom jeg er syk, blir lønnen min lav, så jeg må legge av penger til regnværsdager. Når jeg er syk eller føler meg nedfor, er det ekstra vanskelig å skulle være lekker, våken og pågående til enhver tid. Da hadde det vært bedre å ha en jobb der jeg kunne gjemt meg bort litt. Men til slutt vil jeg nevne det flotte forholdet mellom oss selgere! Vi har det utrolig gøy sammen, og det gjør jobben mye triveligere.