Contouring (eller altså konturering) og high light som stjernene

Er du også nysgjerrig på denne sminketrenden som kalles konturering? Jeg måtte prøve og feile ganske mye med konturering, særlig fordi jeg er, som mange nordmenn, temmelig blek det meste av året. Det er ikke lett å finne gode produkter når du porselenshud (eller burde hatt det, med litt sminkehjelp). Du kan kjøpe et kit som inneholder alt du trenger for konturering, men jeg tror faktisk at dersom du ikke er proff, trenger du ikke det. Som oftest når du er blek som meg, vil du ha farger som er kjølige til nøytrale, ikke noe som er for varmt, for da ender du opp med den der heslige oransje ansiktsfargen. Dersom du absolutt vil ha et kit, anbefaler jeg å prøve det til “Kat Von D”, hvis du er et blekansikt, altså. Jeg sverger til “Nudestix”, som har begge produkter i et, en lys side til high light og en mørkere til konturering, og det at den er som krem i konsistens passer bra for min tørre hud.

Konturering i 7 enkle steg

  1. Finn et sted med dagslys/naturlig lys.
  2. Bruk en god fuktighetskrem og en primer hvis du ønsker det.
  3. Bruk en såkalt “bronzer” (men ikke en oransje!) på hake og hals slik at dette ikke skal skille seg for sterkt fra resten av ansiktet.
  4. Bruk den lyse delen av Nudestix eller det lyse kontureringsproduktet du har valgt på de områdene du vil framheve. Oftest er dette pannen, nesen, under øynene, og høyt på kinnbeina.
  5. Deretter er det klart for den delen som faktisk er konturering, du bruker den mørkere fargen på de områdene du vil gjøre mer usynlige, under kinnbeinet, på kjeven, opp mot hårfestet. Du påfører også to små striper på hver side av nesen, dette kan få nesen din til å se mindre ut.
  6. Du må blande fargene godt ut mot hverandre, så du ikke ser ut som en klovn.
  7. Som prikken over i-en legger du et lyst pudder over de lyse partiene, og litt mer bronzer over de mørke. Pudderet gjør at sminken din holder seg lengre.